niedziela, 26 maja 2013

310. Tarta z rabarbarem.

Chodziła za mną już od dłuższego czasu. Uwielbiam ciasto z rabarbarem. Najlepiej drożdżowe. Z kruszonką :) Mmmm... Niestety nie miałam czasu na drożdżowe. Zrobiłam więc tartę. Przepis znalazłam TUTAJ!
Pyszna wyszła. Polecam serdecznie. Szkoda tylko, że tak szybko znika :)


23 komentarze:

  1. Mam w lodówce rabarbar i zastanawiam się co z nim zrobić. To już chyba wiem! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. no proszę ;-) u nas to nie wiem jakie ciasto ale dobre ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie wczoraj też podobna:) Z tym, że pod kruszonkę, a na rabarbar wykładam pianę z białek ubitą z cukrem i z 2 łyżkami kisielu.Mnaimmm

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oho to zaraz na maila zgłaszam się po konkretny przepis :)

      Usuń
  4. Wygląda super więc się nie dziwię,że znika:-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Myślałam, że chociaż na następny dzień zostanie. Niestety... :)

      Usuń
  5. Też mam 3 łodyżki do wykorzystania na dziś :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No to już. Ja napiłabym się też kompotu :)

      Usuń
  6. ehh, rabarbar u wszystkich! całe szczęście niedługo będę w domu :)

    OdpowiedzUsuń
  7. nic się nie chwaliłas nową pracą-cóż to za zajęcie?

    Z remontami to już tak bywa, że człowiek się napoci, namęczy, angażuje... a jaką macie ekipie? ok?

    Tarta wygląda wspaniale! aż nabrałam ochoty, zeby tez taką zroibć, tylko wu mnie nikt poza mną rabrbaru nie je ;/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To zapraszam do siebie na ciasto :) Najemy się razem. :)

      Usuń
  8. i sama się sobie dziwię, że nigdy nie jadłam ciasta z rabarbarem.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Niemożliwe... To jest chyba najcudowniejsze ciasto na świecie. Zastanawiam się czy można by je zamrozić i zostawić na czasy, w których o rabarbarze można tylko pomarzyć...

      Usuń
  9. hej :) zaprosiłam cię do zabawy w odpowiedzi na moje pytania ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Robiłam ją już dwa razy-jest naprawde pyszna jak ma się świeży rabarbar. Dziękuję za ten przepis-wszystkim bardzo polecam :) idę sobie ukroić kawałek :)

    OdpowiedzUsuń